Отказ от закупена стока
  1. 1. Потребителят има право да се откаже частично или изцяло от договора от разстояние, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която Потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на стоките или датата, на която Потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на последната стока, при договор, съгласно който са поръчани няколко стоки с една поръчка.
  2. 2. За да упражни правото си на отказ, Потребителят следва да уведоми Продавача  за решението си чрез попълване и изпращане по електронен път на формата за Oнлайн обслужване (https://mi-bulgaria.com/contact/) като натисне бутона „Контакт (Имейл)“, избере „Откажи поръчка“ от падащото меню на „Поръчки и доставки“, посочи имената си, имейл адрес и номер на поръчка, както и причина за отказа. Потребителят може да използва Формуляра за упражняване правото на отказ или друго недвусмислено изявление за отказ, което да изпрати на имейл customer@mi-bulgaria.comили на адрес София, бул. Черни връх 100, Парадайс център, ет. 0, Xiaomi магазин. Продавачът незабавно ще изпрати на траен носител или по електронна поща съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да бъде спазен срокът за отказ от договора, е достатъчно потребителят да изпрати съобщението си относно упражняването на право на отказ, преди изтичането на срока за отказ от договора.
  3. 3. В случай, че потребителят се откаже частично или изцяло от договора, Mi-bulgaria.com ще възстанови частично или изцяло всички плащания, които е получило, включително разходите за доставка (с изключение на разходите за връщане, които са за сметка на потребителя или допълнителни разходи, свързани с избран от потребителя начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Mi-bulgaria.com ), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която потребителят върне стоката на адрес: София, бул. Черни връх 100, Парадайс център, ет. 0, Xiaomi магазин. Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на Mi-bulgaria.com  преди изтичането на 14-дневния срок и на посочения адрес.
  4. 4. С приемането на настоящите общи условия, Потребителят изрично се съгласява възстановяването на частично или изцяло заплатената от него сума да се извършва по предоставена от него банкова сметка. При възстановяване на сума, платена с карта от страна на потребителя, тази сума ще бъде върната чрез възстановяваща операция с карта по същата картова сметка. Mi-bulgaria.com  има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.
  5. 5. Преките разходи по връщане на стоката са за сметка на Потребителя.
  6. 6. Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания, във вида в който е получена. Mi-bulgaria.com  запазва правото си, в случай, че върнатата стока е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, увредена от токов удар, с липсващи аксесоари, гаранционна карта, да прецени дали да приеме върнатата стока.
  7. 7. Потребителят отговаря за намаляване стойността на стоките, вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране. За изпробване по начин, различен от необходимия, се счита всяко изпробване на стоката, което е различно от онова, което се е наложило в практиката за обичайно и разумно изпробване в търговския обект.
  8. 8. Отказ от някои видове закупени стоки може да бъде упражнен, съгласно разпоредбите на Закона за защита на потребителите и при следните условия:
  9. 8.1 монитори– следва да бъдат върнати без да са въвеждани/активирани пароли, профили и други, възпрепятстващи възстановяването на настройките в първоначалния им вид. Стоката не подлежи на връщане      ако оригиналните операционни системи и/или други програми, с които е доставена, са деинсталирани.
  10. 8.2 мобилни телефони, таблети и аксесоари – следва да бъдат върнати без въведени/активирани пароли, профили и други, възпрепятстващи възстановяването на настройките в първоначалния им вид. Стоката не подлежи на връщане, ако е активиран OEM лиценз или ако оригиналните операционни системи и/или други програми, с които е била доставена стоката са деинсталирани или ако защитното фолио (за таблети и телефони) е използвано и/или премахнато.
  11. 9. Разпоредбите за правото на отказ на потребителя от договора за покупко-продажба от разстояние не се прилагат, съответно не се допуска връщане на стоки, при договори:
  12. 9.1 за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си;
  13. 9.2 за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената и защита на здравето (например уреди за лична грижа (самобръсначки, епилатори, електрически четки за зъби, масажори и др.), дребна бяла техника и малки електроуреди за кухня, кафемашини, ютии, прахосмукачки слушалки и други). Изключения се допускат по преценка на Продавача, в случай, че удостовери, че такива стоки не са разпечатани и/или използвани.